Weekend 6-7 april

Het afgelopen weekend was een drukke periode voor BV Slotermeer, met verschillende spelers die deelnamen aan toernooien en competities.

Op zaterdag 6 april namen vier spelers deel aan het Open Jeugdtoernooi OSM Badminton 2024: Sushruta Kashyap (2e in zijn poule in Goud Enkel (O13) - I), Jayden Lau (D - Enkel - II / D - Dubbel - II), Aidan Scharloo (D - Enkel - II / D - Dubbel - II), en Axel Ongenda (D - Enkel - II / D - Dubbel - II). Zowel in de enkel D-II als in de dubbel D-II hadden we 3 spelers van BV Slotermeer in de halve finales. Aidan en Jaydan wonnen het dubbel, terwijl Axel de 2e plaats behaalde met Erik De Jong (OSM speler). In de enkel won Axel, met Aidan op de 2e plaats.

Op zondag 7 april namen onze jonge spelers deel aan de tweede dag van het Amsterdam Jeugdcompetitie toernooi in Gaasperdam. Het was zeker een goede ervaring voor onze spelers om deel te nemen aan deze competitie. Over twee weken zal onze club de laatste dag van de competitie organiseren, waarbij de uiteindelijke Amsterdam Jeugdcompetitie trofee aan de winnende club zal worden uitgereikt.

Het is ook belangrijk om een andere jonge speler te noemen, Martijn Roest, die altijd voor onze club heeft gespeeld tot vorig jaar en nu speelt in de derde divisie voor Duinwijck BC. Hij won het dubbel (MD4) en bereikte de kwartfinales van de enkel ME4 van het F.I.T. Master toernooi Almere 2024.

Het was opnieuw een druk weekend voor BV Slotermeer, met drie van onze spelers die deelnamen aan het Almere Master-toernooi en de organisatie van het Recreanten-toernooi.

Bij het Almere Master-toernooi vertegenwoordigden Kenzie, Ivy en Nuwanthi onze club. Helaas wisten de dubbels van Ivy en Nuwanthi zich niet te plaatsen voor de kwartfinales. Kenzie en Jochem Mané (van Zijderveld) bereikten echter de kwartfinales in het dubbelspel van de Master-klasse, maar verloren van het Nederlandse nationale team in drie sets. In het gemengd dubbelspel van de 4e klasse bereikten Kenzie en Ivy de finale en wonnen in drie sets.

Wat betreft het Recreanten-toernooi hadden we een geslaagd evenement. Hier zijn de resultaten: